Ποιος δεν θα ήθελε να έχει αναμνήσεις από την βρεφική του ηλικία;

Like Tweet Pin it Share Share Email

Εικόνες, πρωτόγνωρα συναισθήματα, ενθουσιασμός και απέραντη χαρά για τους γονείς και την οικογένεια.

Πώς ένιωθαν οι γονείς μου όταν γεννήθηκα;
Η μητέρα μου όταν ήταν έγκυος;
Ποιες ήταν οι πρώτες ευχές που δέχτηκα; Τα πρώτα μου δώρα;
Το πρώτο ρούχο που φόρεσα;

Το θαύμα της κύησης και της γέννησης περιλαμβάνει τόσο πολλά συναισθήματα που τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να περιγράψεις και να εκφράσεις.

Αλήθεια όμως. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τις απαντήσεις των παραπάνω και άλλων ερωτήσεων; Ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα αναμνηστικό από την βρεφική του ηλικία;

Είναι μνήμες που είναι είναι αδύνατο να θυμάται ο άνθρωπος. Είναι όμως και τα πιο αγνά συναισθήματα. Από τις λίγες στιγμές που κάποιος μπορεί να νιώθει τόσο χαρούμενος και αισιόδοξος.

Ας δούμε κάποιους τρόπους που μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανές αυτές τις εικόνες και τα συναισθήματα αλλά και κάποια αντικείμενα σαν ενθύμιο που αργότερα θα δώσουμε στα παιδιά μας.

Σκεφτείτε ένα concept φωτογράφισης από την στιγμή που μείνατε έγκυος ή τους πρώτους μήνες της κύησης μέχρι την γέννηση του παιδιού σας. Είναι ακριβώς αυτό που λένε: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

Ο υπέρηχος: Όταν το μωρό σας θα αρχίσει να διακρίνεται εκμεταλλευτείτε το δημιουργώντας ένα όμορφο ενθύμιο. Για παράδειγμα εκτυπώστε μια φιγούρα από το ίντερνετ μιας εγκύου και κολλήστε πάνω την φωτογραφία του υπερηχού σας! Στη συνέχεια διαλέξτε μια όμορφη κορνίζα για να την τοποθετήσετε.

Το πρώτο του φορμάκι: Βάλτε τους επισκέπτες ή τους συγγενείς σας να γράψουν πάνω μια ευχή για το νεογέννητο!

Όταν γεννιούνται είναι απίστευτο το πόσο μικρά είναι. Μέχρι να το καταλάβετε θα έχουν μεγαλώσει πολύ γρήγορα, γι’αυτό φροντίστε να έχετε τραβήξει μια φωτογραφία που να δείχνει το μέγεθός τους!

Στο εμπόριο κυκλοφορούν αυτές οι κορνιζούλες που μπορείτε να κρατήσετε αποτυπώματα από την πατούσα και την παλάμη του.

Το κουτί των αναμνήσεων: Όλα τα πρώτα του αντικείμενα, τις πρώτες φωτογραφίες, και κάποια στοιχεία από την ημέρα της γέννησης του όπως την εφημερίδα της ημέρας, τα χαρτιά και τα βραχιολάκια του μαιευτηρίου μπορείτε να τα κρατήσετε σε ένα όμορφο κουτί.

Ή να φτιάξετε με αυτά ένα έργο τέχνης!

Το βαζάκι των ευχών: Σκεφτείτε το σαν το βιβλίο των ευχών του γάμου σας. Όσοι επισκέπτονται το μωράκι σας μπορούν να δώσουν και εγγράφως τις ευχές τους!

Aκόμα και αν δεν μπορείτε να εκφραστείτε γραπτά σίγουρα θα μπορέσετε να συμπληρώσετε το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης σας. Προμηθευτείτε από το εμπόριο αυτά τα ειδικά ημερολόγια που σας βοηθούν να καταγράψετε όλες τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας.

Ή φτιάξτε του ένα καδράκι ή μαξιλάρι πιστοποιητικό γέννησης!

Πώς σας φαίνονται οι ιδέες; Έχετε κάποια άλλη να προτείνετε;
Εσείς έχετε κάποιο αναμνηστικό από την γέννησή σας;
Όσες είστε μανούλες ή πρόκειται να γίνετε σκέφτεστε να κάνετε ή έχετε κάνει κάτι παρόμοιο;

Source:onlydecoration.gr

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *