Διαμόρφωσε ένα ασφαλές βρεφικό δωμάτιο!

Like Tweet Pin it Share Share Email

Διαμόρφωσε ένα ασφαλές βρεφικό δωμάτιο

Αν ετοιμάζεστε να φτιάξετε τον χώρο του μικρού σας πρίγκηπα ή της μικρής σας πριγκίπισσας, διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί για το τι να κάνετε ή να μην κάνετε, όταν ετοιμάζετε το παιδικό δωμάτιο!

Βάψτε το δωμάτιο πριν βάλετε μέσα το μωρό!

Θα μου πείτε ότι αυτό εννοείτε, αλλά πολλές φορές έχουμε τόσες δουλειές που ξεχνάμε να κάνουμε τα βασικά! Καλό λοιπόν θα είναι να έχετε τελειώσει με τα βαψίματα ή τις ταπετσαρίες 1 μήνα πριν έρθει το μωρό και να έχετε αφήσει τα παράθυρα ανοιχτά, έτσι ώστε να στεγνώσει και να αεριστεί καλά ο χώρος.

Σιγουρευτείτε ότι όταν θα θέλετε το δωμάτιο να είναι σκοτεινό, θα είναι!

Βάλτε κουρτίνες συσκότισης. Δεν θέλετε να ξυπνάει το μωρό μόνο και μόνο επειδή υπάρχει έντονο φως στον χώρο.

Ελέγξτε την κούνια και το δωμάτιο και σιγουρευτείτε ότι είναι ασφαλή!

Ελέγξτε για κενά ανάμεσα στις σανίδες της κούνιας, για πλαστικά που μπορεί να καταπιεί το παιδί, για βίδες που μπορεί να προεξέχουν και να χτυπήσει.

Προσοχή στην προίκα του μωρού.

Κουβερτούλες, παπλωματάκια, μαξιλάρια, όλα αυτά πρέπει να είναι στο μέγεθος της κούνιας και όχι για παιδικό κρεβάτι. Το παραπανίσιο ύφασμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο για ένα βρέφος.

Φτιάξτε την διαρρύθμιση του δωματίου από πριν.

Φτιάξτε την διαρρύθμιση του δωματίου με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε όταν το μωρό μεγαλώσει και χρειαστεί κρεβατάκι, να μην ταλαιπωρηθείτε πολύ.

Χρησιμοποιείστε μικρά χαλιά ή αφρώδη puzzle για το παιχνίδι τους.

Προτιμήστε μικρά χαλιά ή αυτά τα αφρώδη puzzle για να παίζουν πάνω τα παιδιά. Μην βάζετε στο παιδικό δωμάτιο μοκέτα από τοίχο σε τοίχο, γιατί δεν είναι εύκολη η καθαριότητα της και είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε να κολλάτε τα μικρά χαλιά με ταινία διπλής όψεως στο πάτωμα! Θα αποφύγετε πολλά μικρά «ατυχήματα».

Προσπαθήστε να μαντέψετε πόσο αποθηκευτικό χώρο θα χρειαστείτε και φτιάξτε λίγο ακόμα!

Ποτέ, κανένας γονιός δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο αποθηκευτικό χώρο χρειάζεται ένα μικρό παιδί για τα ρούχα του και όλα του τα πράγματα!

Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα χρειάζεστε για το άλλαγμα της πάνας είναι κοντά σας!

Πρέπει όλα να είναι προσβάσιμα για εσάς, γιατί μην ξεχνάτε ότι θα έχετε ένα μόνο χέρι διαθέσιμο όταν θα αλλάζετε την πάνα του μωρού σας!

Μην ξεχνάτε την δική σας θέση!

Φτιάξτε μια γωνία βολική, με άνετη καρέκλα, γιατί θα περνάτε αρκετό χρόνο στο παιδικό δωμάτιο!

Τοποθετήστε τα έπιπλα μακρυά από παράθυρα!

Ασφαλίστε τα παράθυρά σας και βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα είναι μακρυά από αυτά!

Στερεώστε τα βαριά έπιπλα στον τοίχο!

Αν θέλετε να είστε 100% σίγουρη ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό ατύχημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε βιδώσει τα βαριά σας έπιπλα στον τοίχο! Έτσι θα αποτρέψετε να πέσει το έπιπλο πάνω στο παιδί, σε περίπτωση που αυτό αποφασίσει να σκαρφαλώσει!

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *