10 πράγματα που πρέπει να έχεις για τις πρώτες 10 μέρες με το νεογέννητο!

Like Tweet Pin it Share Share Email

πόσα πράγματα χρειάζεται το παιδι πρώτες μέρες

Σίγουρα όλες οι μέλλουσες μανούλες θα αναρωτιούνται πόσα πράγματα χρειάζεται να προμηθευτούν για να κάνουν πιο εύκολες τις πρώτες μέρες με το αγγελούδι τους στο σπίτι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεστε τόσα, όσα νομίζετε!

Ακολουθούν κάποια από τα πράγματα που σίγουρα θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη τις πρώτες μέρες του μωρού στο σπίτι.

 1. Μαξιλάρι θηλασμού και εγκυμοσύνης (Nursing Pillow).
  Τα μαξιλάρια θηλασμού προσφέρουν άνεση, αφού η μητέρα δεν χρειάζεται να στοιβάζει μαξιλάρια για να φέρει το παιδί στο κατάλληλο ύψος, ούτε χρειάζεται να σκύβει.
  Υποστηρίζει επίσης την μέση και την πλάτη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 2. Κρεβατάκι βρεφικό για δίπλα στο κρεβάτι (CoSleeper).
  Κολλάει στο κρεβάτι σας για να κοιμάστε μαζί με το μωρό σας, αλλά και χωριστά χωρίς τον κίνδυνο να πέσετε πάνω του. Μπορείτε να κατεβάσετε την μια μεριά του για να το νανουρίσετε, να το ηρεμήσετε ή και να το ταΐσετε.
 3. Υπνόσακοι
  Ο υπνόσακος διατηρεί το σώμα του μωρού στην σωστή θερμοκρασία κατά την διάρκεια του ύπνου και το προφυλάσσει από το να μπερδέψει τα χεράκια ή τα ποδαράκια του στα κάγκελα της κούνιας.
 4. Κουβερτούλες.
  Καλό είναι να υπάρχουν αρκετές κουβερτούλες, έτσι ώστε αν το μωράκι λερωθεί να έχουμε την δυνατότητα να την αλλάξουμε άμεσα.
 5. Ρηλάξ.
  Υπάρχουν ρηλάξ ειδικά για βρέφη και σίγουρα είναι κάτι που θα σας βολέψει μιας και μπορείτε να έχετε πάντα το μωράκι σας μαζί.
 6. Γαντάκια.
  τα νυχάκια των νεογέννητων είναι σαν ξυράφι για το ευαίσθητο και εύθραυστο δερματάκι τους. Τα γαντάκια τα προστατεύουν από το να γρατζουνίσουν το πρόσωπο τους στον ύπνο τους.
 7. Ολόσωμα φορμάκια.
  Τα βρεφικά ολόσωμα φορμάκια είναι κάτι που εξυπηρετούν πολύ τις μαμάδες, διότι κρατάνε τα μωράκια ζεστά.
 8. Μπανάκι.
  Τα νεογέννητα δεν χρειάζονται καθημερινό μπάνιο, αλλά σίγουρα κάπου θα πρέπει  να τα πλύνετε όταν χρειαστεί. Στην αρχή δεν θα του αρέσει, αλλά περνώντας οι μήνες σίγουρα θα το λατρέψει.
 9. Προϊόντα περιποίησης για το μωρό.
  Το μωράκι χρειάζεται κι αυτό τα προϊόντα περιποίησης του. Κρέμα συγκάματος, βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο, baby oil είναι κάποια από αυτά που πραγματικά απογειώνουν αυτή την essence μωρουδίλας.
 10. Πάνες, πάνες, πάνες!
  Όσο κι αν νομίζετε ότι  έχετε προμηθευτεί αρκετές, να είστε σίγουρες ότι δεν θα φτάσουν! Καλό θα είναι να δοκιμάσετε αρκετές μάρκες, μέχρι να καταλήξετε στις κατάλληλες για το δέρμα του μωρού σας.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *